MANGLER DU LIKVIDITET TIL MOMSBETALINGEN DEN 1. MARTS?

Folketinget har netop vedtaget, at små og mellemstore virksomheder får mulighed for at låne et rentefrit beløb, der svarer til den moms, der skal afregnes den 1. marts 2021.

Vilkår for momslån

For at kunne søge momslånet er det vigtigt, at din virksomhed har angivet momsen korrekt og inden for fristen. Det er dog ikke en forudsætning, at momsen er indbetalt. I praksis vil de virksomheder, der har angivet momsen rettidigt og har indbetalt momsen for perioderne og søger om lånet, kunne få udbetalt et tilsvarende beløb som et rentefrit lån fra staten. For så vidt angår de virksomheder, der søger om lånet, som har angivet momsen rettidigt, men ikke har indbetalt den, vil de i stedet få lånet udbetalt som en rentefri henstand på beløbet. Betalingsfristen vil altså blive udskudt. Det afskærer ikke en virksomhed fra at kunne optage det rentefrie lån, at den har en betalingsordning på skattekontoen. Gæld, der er omfattet af en betalingsordning, vil dog blive modregnet, hvis en virksomhed får udbetalt beløb fra det offentlige.

Du vil blive opkrævet renter

Hvis du har en virksomhed og planlægger at gøre brug af låneordningen, skal du være opmærksom på, at der – uanset lånets rentefrihed – vil blive tilskrevet renter på skattekontoen. Renterne dækker den korte periode mellem betalingsfristen d. 1. marts 2021 og tidspunktet for udbetalingen/godkendelsen af lånet.

Skatteministeriet har i den forbindelse gjort opmærksom på, at virksomheder også kan risikere at modtage en rykker i denne periode, da systemet er sat automatisk op til at udsende rykkere, når betaling ikke sker rettidigt, men at man som virksomhedsejer blot kan se bort fra denne rykker.

Hvis du er i tvivl, om du håndterer modtagelse af kontanter korrekt er du velkommen til at kontakte Algade Revision for en nærmere snak om tilpasning eller etablering af de nødvendige forretningsgange.

Læs også

Scroll to Top

Kontakt

Har du spørgsmål eller kunne du tænke dig, at høre nærmere omkring nogle af vores ydelser? Så er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.